Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

ΟΜΕ - Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά

Αθήνα  28/4/2015
Προς: Σωματεία Κλάδου
Ο αγώνας, για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, συνεχίζεται μέχρι σήμερα, σθεναρά και αδιαπραγμάτευτα, για την εργατική τάξη.
Η Eργατική Πρωτομαγιά, οι αξίες, το νόημα και ο συμβολισμός της ως ημέρα….μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της Εργατικής Τάξης παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες.
Οι εργαζόμενοι,οι άνεργοι, και οι νέοι «πλήρωσαν» και «πληρώνουν» πολύ σκληρά τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, που μας βύθισαν στην οικονομική ύφεση,με την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση να παίρνει χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης.
Οι εργατικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα διαλύθηκαν,η κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια χτυπήθηκαν ανηλεώς,ο κοινωνικός ιστός απειλήθηκε,ο παραγωγικός ιστός σχεδόν διαλύθηκε, γίναμε χώρα ανέργων και πεινασμένων,με τη νέα γενιά να παίρνει τους δρόμους της ξενιτιάς.
Η πολιτική αλλαγή στη χώρα μας,στις εκλογές της 25ης Γενάρη,είναι το αποτέλεσμα των εργατικών και λαϊκών αγώνων της τελευταίας πενταετίας,ανοίγει το δρόμο της απαγκίστρωσης από την μέγγενη του μνημονίου,γέννησε ξανά ελπίδα και αναπτέρωσε τις προσδοκίες του λαού μας.
Αυτή την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, στη πρώτη γραμμή της μάχης, είναι η ανατροπή των μνημονικών μέτρων,η αταλάντευτη μάχη κατά των ιδιωτικοποιήσεων,η πάλη για την ανάκτηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων,

η πλήρης επαναφορά του θεσμού των ΣΣΕ, η επιβίωση των ανέργων, ο έλεγχος και η ανατροπή της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Διεκδικούμε αναβαθμισμένο και ουσιαστικό ρόλο των εργαζομένων, με συνδικαλιστικές ελευθερίες,συλλογική εκπροσώπηση και προστασία όλης της μισθωτής εργασίας χωρίς τείχη και διαχωρισμούς.
Παλεύουμε να μπει φρένο στη μάστιγα της ανεργίας και της αναδουλειάς,τέλος στη μαύρη ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, στην ενοικίαση εργαζομένων και στο δουλεμπόριο ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων.
Η Ο.Μ.Ε. καλεί τους εργαζομένους, απ΄όλη τη χώρα που έχει πληγεί από τα μνημόνια, να πάρουν μαζικά μέρος στο γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, διεκδικώντας το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού, στη ζωή με αξιοπρέπεια.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.