Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Νέα ανακοίνωση ΔΑΚΕ - ΛΑρυμνας

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ

Λάρυμνα 19/01/2016

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Τα γράφαμε συνέχεια , επαληθευόμαστε συνέχεια και πριν ο αλέκτωρ χτυπήσει τρεις φορές , καινούργιες προαγωγές. Εδώ χανόμαστε και η Διοίκηση της εταιρίας κουρεύεται.

Τελικά αυτή η Διοίκηση διορίστηκε για να λειτουργήσει την εταιρία ή διορίστηκε για να προάγει μαθητές δικούς του ο Σύμβουλος;

Γι΄ αυτούς υπάρχουν λεφτά . Για τους εργαζόμενους που είναι η κινητήρια δύναμη της εταιρίας δεν υπάρχει τίποτα.

Επικαλείται συνεχώς η Διοίκηση τις χαμηλές τιμές του Νικελίου και από την πίσω πόρτα

ικανοποιεί δικούς της ανθρώπους .

Τελικά τα αρμόδια Υπουργεία και οι Υπουργοί κοιμούνται όρθιοι , ή όλα αυτά γίνονται όπως και στο Δημόσιο με το βόλεμα ημετέρων.

Η Διοίκηση Ρένεση – Ξενίδη θα περάσει στην ιστορία της ΛΑΡΚΟ σαν την πιο αποτυχημένη . Αντί να σκύψει στα προβλήματα όπως είναι η ρευστότητα της εταιρίας , οι χαμηλές τιμές , το μέλλον γενικά της εταιρίας , κάνει εντελώς τα αντίθετα.

Τελικά μήπως ο σκοπός της είναι να απαξιώσει την εταιρία , μήπως θέλουν να κλείσουν την εταιρία με αυτά που κάνουν , γιατί όλες οι ενέργειες μέχρι τώρα οδηγούν σε αδιέξοδα.

Μπορεί να μας πει η Διοίκηση πού θα οδηγηθούμε αν συνεχίσουν οι χαμηλές τιμές ; Αυτοί που έγιναν διευθυντές τι θα διευθύνουν , τον εαυτό τους ή μια κλειστή εταιρία.

Αλλά ίσως είναι και η μοναδική διοίκηση που δεν είπε χρόνια πολλά στους εργαζόμενους για τις γιορτές , αντίθετα τους δώρισε απολύσεις και στη συνέχεια έκρινε ότι πρέπει κάποιοι να γίνουν διευθυντές για να πάρουν διευθυντικά επιδόματα . Τα έχουν περισσότερο ανάγκη αυτοί από τους εργάτες τα χρήματα.

Κύριοι της Διοίκησης να τους πάρετε και πιο γρήγορα αυτοκίνητα , αυτά που έχουν δεν είναι αξιόλογα . Κάποιοι έδωσαν και τα δικά τους αυτοκίνητα , τα πούλησαν για να κυκλοφορούν τζάμπα , όπως έκαναν και με τις ετοιμότητες μέχρι σήμερα.

Μοναδικό σύνθημα συναδέλφισσες και συνάδελφοι «τα δικά μας παιδιά».

Μπορεί να βάλουμε μια σειρά ερωτημάτων στη διοίκηση , δεν θα χαλάσουμε το σάλιο και την φαιά ουσία , γιατί και οι δυο τους είναι με ημερομηνία λήξεως δηλ. αναλώσιμοι , ας συνεχίσουν αυτά που κάνουν οι εργάτες έχουν και νου και γνώση.

Να πάρουν θέση όλα τα κόμματα γι΄ αυτή την παρωδία . Εδώ υπάρχουν άνεργοι , υπάρχουν ελλείψεις , σε όλα τα τμήματα εγκυμονούν κίνδυνοι για την ασφάλεια όλων , το θέμα της συντήρησης παραμένει άλυτο , οι οικονομικές αναβαθμίσεις όλων σε εκκρεμότητα και αυτοί φτιάχνουν Διευθυντές , συνάδελφοί μας μηχανικοί και υπομηχανικοί έχουν αναλάβει ευθύνες χωρίς απολαβές και η Διοίκηση κωφεύει .

Η ελληνική κοινωνία στενάζει , έρχεται κύμα λουκέτων και απολύσεων , έρχεται το έκτρωμα του ασφαλιστικού – πατριώτες μας δεν έχουν να πάρουν ένα κιλό ψωμί να ζήσουν τις οικογένειές τους – ο χρυσός στη Χαλκιδική έκλεισε , η ΣΟΦΤΕΞ επίσης , μια κοινωνία ανάστατη και η διοίκηση δίνει προαγωγές , πρόκληση για την ελληνική κοινωνία πρόκληση για όλους μας .

Οι προκλήσεις στην καθημερινότητά μας πολλές , η Τοπ. Δ/νση σε ρόλο Δούρειου Ίππου συνεχίζει να προκαλεί , ονόματα και λίστες δίνει για 10 μεροκάματα , αυτή είναι η αξιοπιστία κάποιων που θέλουν να λέγονται μορφωμένοι παίζουν με τον πόνο και την ανεργία συμπατριωτών μας .

Τους αφήνουμε στην κρίση όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που έχουν ματώσει για να μείνει η εταιρία ανοιχτή.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Είχαμε ένα ατύχημα στο χώρο της Χ/Β , το ατύχημα αυτό σηματοδοτεί την απαξίωση των Διοικούντων της εταιρίας. Ευτυχώς οι δύο συνάδελφοί μας είναι καλά στην υγεία , αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρίας είδαμε περιπολικά να μπαίνουν στο εργοστάσιο για να πάρουν κατάθεση από τους συναδέλφους μας επιστάτες και το πιο οξύμωρο είναι ότι η Τοπική Διεύθυνση ήταν ΑΠΟΥΣΑ . Παρών ήταν ο Αρχιμηχανικός και ο Προϊστάμενος του τμήματος. Άφησαν τους δύο συναδέλφους εκτεθειμένους χωρίς να υπάρχει νομική κάλυψη.

Αν τολμήσουν να αγγίξουν τους συναδέλφους μας τότε θα πάρουμε σκληρά και επώδυνα μέτρα , και ας αφήσουν μερικά παπαγαλάκια που στρέφονται εναντίον του Σωματείου.

Όπως για εμάς κρύβει δόλο πώς έφτασε το ατύχημα στα ΜΜΕ , δεν μπορεί κάποιοι σε χρόνο μηδέν να παίζουν όλα τα σάιτ το ατύχημα . Κάποιοι γνωρίζουν ότι αν γίνει ένα σοβαρό ατύχημα θα κλείσει η εταιρία . Αν αυτό επιδιώκουν δεν θα τους αφήσουμε να περάσει.



Υ.Γ.: Μπορεί η Διοίκηση της εταιρίας να μας πει για το επενδυτικό σχέδιο που ετοιμάζουν μαζί με τους προφέσορες της Price , είναι ανώδυνο ή επώδυνο για τους εργαζόμενους; Τι περιέχει και πότε θα το δουν οι εργαζόμενοι , γιατί θα πρέπει να ξέρουν ότι «ουδέν κρυπτόν από τον ήλιο» , όπως έλεγαν οι πρόγονοί μας.

Διδαχτήκαμε και μάθαμε για την Οδύσσεια – την Ιλιάδα – τώρα θα μάθουμε για την ΡΕΝΕΣΟΞΕΝΕΙΑΔΑ . Είναι καινούργιο , αλλά έχει ενδιαφέρον.

Τι ήθελαν ο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της εταιρίας ; Ενημερώθηκαν για το επενδυτικό σχέδιο , τι θα κάνουν αν συνεχίσει η κατρακύλα των τιμών.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ.









ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ – ΛΑΡΥΜΝΑ





Όλες οι ανακοινώσεις θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και θα τις στείλουμε σε όλα τα κόμματα της Βουλής να πάρουν θέση.